PARDON HELVASI DİYECEKTİM
Gerçi ha elmas , ha helva.
Çok da farkı yok bizim için.
kaşık helvası...
Abana kaşık helvası.....
En özel günlerimizin baş tacı Düğünlerimiz ,doğumlarımız,etkinliklerimiz....
yeter ki tarihleri belirlensin
hemmmen koca bir tencere ocak üstüne..........
1 paket margarin
1/2 pk un
1/2 kg toz şeker
Margarin eritilip,un ilave edilir
hiç abartmıyorum saatlerce kavrulur
şekeri ilave edilir kavrulur
hep kavrulur......... sürekli kavrulur...
Olup olmadığı 4 nolu resimdeki gibi
kaşıklar tencereye vurularak tencere silkelenir,eğer yağ üzerine çıktıysa
kavurma bitmiş demektir.
Sonra tüm hanımlar kaşıkları ellerine alır helvayı
kaşıklarla sıkıştırmak sureti ile şekil verirler.
Beceri ,maharet, sabır işidir
Hiç merak edip denemem .Abana da bir sürü yerde satılıyor zaten
Param varsa yerim,yoksa düğün dernek kaçırmam oralarda yerim
anlayacağınız hiç helvasız kalmam.
MİSSSSSSSSS
Yukarıdaki fotoğraf alıntı
Bu arada instagramda da birlikte olalım ne dersiniz?
http://instagram.com/makasindansi
Veeee tabi ki facebook
süper görünüyor.
YanıtlaSilben zaten helva çok severim şuanda gece gece görmek zor geldi bana :))
Seyhan'cım gece gece de helva da yapılmaz ,yazıktır üzüldüm şimdi:(
SilOy oy oyy ne helvadır o..Yapması zor yemesi süper...En zor kısmı da sıcakken kaşıkla şekil vermek galiba..Çok severim çoookk::))
YanıtlaSilSıcak sıcak,elin yana yana.
SilAma helvaları yerken hepsi geçiyor,merak etmeyin:))
Ne güzel bir kültürümüz var bizim! Hiç yemedim ve adını da ilk kez duydum ve tadına bakmasam bile yapılış şekli, fotoğrafları ağzımı sulandırdı bile... Bildiğimiz un helvası aslında ama sanırım yapılış süresinin uzunluğu ve bir sosyalleşme unsuru barındırması farklı kılıyor kaşık helvasını...
YanıtlaSilEver canım sosyalleşme konusunda çok güzel bir tespit yapmışsın.
YanıtlaSilKaşık helvası denildi mi ilk akla gelenlerden biridir ekipleşmek.
Düğün derneklerimizde herkes toplanır kaşık helvaları,bazlamalar beraberce yapılır.
Kısmet olursa bir gün sana da tattırırım İnşallah....