20 Aralık 2012 Perşembe

KOLTUKLARIMI KAPLADIM



ÇOCUKLARIN  ODASINA  KOLTUK
Önceki  evim de  ikinci  bir  oturma  gurubum  vardı.Ama  öyle  böyle  değil, bayağı  afilli  bir şey di.Şimidiki  evime   geçerken  koltukları  çocukların odasında  kullanmaya  karar  verdim. Önce  yan kısımlarını  çıkardım. Sonra  döşemelik  kumaş satan bir  mağzadan  top  sonu  uygun  kumaşlar aldım. Koltuk  döşemesi  yapan  bir  ahbabımızdan  işin  püf  noktalarını  aldım.Aldım  almasına  da  kara kara  düşünmeye  başladım  'bu  işin  üstesinden  nasıl  gelirim ' diye  .Neyse  önce  kotukların  ölçüsünü  aldım oturmam  gereken  yerlerini   ve  köşelerini  işaretledim  ve  makine de  diktim.Oturma  ve yaslanma  bölümünün  tam  ortasına  gelen  kısma  da  düz  bir  dikiş  attım ve  o  dikiş  attığım   yeri ,koltuğa  kalın   bir  ip  ve  çuvaldızla  monte  ettim .  [oyuncakların  durduğu  yerden   bahsediyorum. Dikiş  arkasından  yani  tersinden  olacak. ]       .{ blog  kuracağımı  hesap  etmediğimden  yapım  aşamalarını  çekmedim bu  sebepten
anlatımım  biraz  havada  kalıyor.Daha  sonra  detaylı   bol resimli  olarak yayımlarım.} Kalıp  haline  gelmiş  kumaşı  koltuğa  iyice  yerleştirdikten  sonra  zımba  makinesi ile  her  yerini  monte  ettim.







Bazasını  ayrı  çalıştım.


 Koltuklardan  birini  monte  etmeden  önce  yelkenli  aplike  ettim.çok  sade  olmasın  istedim.Bu  aplikeyi  ise odadaki birçok  yerde  kullandım.   Özellikle    nevresimi de bu  renk  ve  bu  kombin.  EEE   ne de  olsa çocuklar  uyurken  konsepte  uygun   olarak  uyumalılar  : ) ) )

20 yorum:

  1. harika... maşallah diyorum ne kadar da güzel becermişsiniz helal lsun valla :) mobilyacı ahbabınızın verdiği tüyoları bizimle de paylaşabilir misiniz? Tabi sakıncası yoksa.

    YanıtlaSil
  2. Wav v v v v... Büyük cesaret ve muhteşem bir sonuç. Bravo. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm Hanım bloğuma hoşgeldiniz. Beğeninizden dolayı çok memnun oldum,teşekkürler.

      Sil
  3. Teşekkür ederim Gülcan Hanım. Tüyoyu resimli bir şekilde anlatmak isterim o zaman daha iyi anlaşılır.Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  4. süüüpeerr olmuş:)renklerde harika yelkenlide:)ellerinize sağlık.tüyoları bende bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Aseldoğan .En kısa zaman da anlatımlı bir çalışma hazırlamaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  6. Serpil Hanım harika olmuş gerçekten.http://feyzanincicileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Feyza Hanım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. ellerinize saglık.mütişş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zerrin Hanım ,Yasemin Hanım çok teşekkür ediyorum hepinıze.

      Sil
  9. harika olmuş benim koltukların yan kısımlarını kedim halletti kaplatayım dedim astarı fiyatından pahalı dediler:))cesaret etsemdebende yapsam:)

    YanıtlaSil
  10. Bence cesaret edin derim.Başarısızlık olsa bile tecrübe oluyor.Beğeniniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Harikasınız. Ellerinize sağlık. Sizi izleyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemenizden memnunluk duyarım,sevgiler.

      Sil
  12. Merhaba, oturma odamdaki kanapelerimi ayni yöntemle kaplamıştım, çok düzgün görünmesine rağmen bir şeyi atladığımı sonradan fark ettim, kanepenin ortasını sabitleyemediğimden kumaş kayıyor. Sizde ayni sorunla karşılaştınız mı? yada bu sorunu nasıl çözdünüz ? paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaşı sabitlediğim için kayma yapmıyor.Bunun uygulamasını bir şekilde yayınlamak istiyorum.Ama fırsat bulamadım.Umarım en kısa zamada hazırlarım sevgiler

      Sil
  13. ellerine kollarına sağlık....çok uzun bir gün ve gecenin ardından bu saatde oturdum yeni keşfettiğim bloğunu başında iştahla tek tek postlarını okuyorum...
    yaptıkların ayakta alkışlanacak cinsden,hepsi için seni tek tek tebrik ediyorum ve bu hafta kesinlikle seninle ilgili bir post yapıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy ne güzel,bir hafta da iki ayrı bloğa misafirliğe gitmek çok eğlenceli seve seve gelirim..

      Sil
  14. Siz olayı asmıssınız.yaptınız hersey harika elinize ve emeginize saglık (size çırak olabilirmiyim :) .)

    YanıtlaSil