18 Ocak 2013 Cuma

ÇİÇEKLERİM VE SAKSILARI

                                                              GERİ DÖNÜŞÜM

                Her yıl düzenli olarak çaydanlık yakarım,bu güne kadar hiç aksatmadım.Bu da                         geçen yıl unutkanlığımın kurbanı olan porselen demlikli çaydanlığım. Şimdi artık kaktüs ve kara sevda çiçeğimin evi oldu. Suçumu örtbas etmek istediğimden değil ama sizce içine  Rize çayı mı yoksa çiçekler mi daha çok yakışıyor.....:))?










  
PETUNYA
En sevdiğim.çiçeklerden biridir petunya.Daha önce yetiştirdiğim lila renkli petunyamsoğuğa dayanamadı.Şimdiki ise kırmızı  beyaz  (tam adını ve kimlik bilgilerini bilmiyorum.)çok güzel.Nereye koyacağımı, neye dikeceğimi bilemedim.sonra elime eski bir sepet geçti.  Balkonda güneşten rengi solup,araları iyice açılmış  soluk renkli sepeti odunluğa atıvermişim .Hemen çıkarttım oradan.Kırmızı sprey boya ile boyayınca o bile kendini tanıyamadı .  Petunyalarım şimdi layık oldukları yerde.



BAHÇE SÜSÜ
Saksı süsü,bahçe süsü neler çıkmış neler.Bizim buralarda her şeyi bulup alabilme imkanımız yok; malum küçük yer. Ama, alış veriş yapamıyoruz diye aklımızı kullanamıyor değiliz çok şükür.Galvaniz saksıya ektiğim kaktüse bizim ufaklıkların sevimli oyuncak faresini  yapıştırdım ,  yapıştırdım da benim yaramazlara bunu söylemeyi akıl edemedim. Oyuncak farelerini bir saksıya yapışmış halde  görünce paniğe kapılmışlar, onu oradan  çıkarmak için canla başla çalışmışlar, ama ne çalışma.!Neyse şimdi  farelerinin artık bir saksı süsü olduğunu biliyorlar  .






MEYVE SEPETİ.
Her işimin bir hikayesi var da,yazmaktan yoruldum.Kısaca; onu da boyadım






16 yorum:

  1. Serpil hanımcığım nerede oturduğunuzu bilmiyorum malzeme sıkıntısı çekiyorum demişsiniz ama maşallah başka malzemelere hiç ihtiyacınız yok,hepsi şahane olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Hanım burası Abana. Kastamo nun 3500 nufulu şirin bir tatil ilçesi.Umarım bir gün yolunuz düşer.Güzel yorumlarınız için de size çok çok teşekkür ediyorum.Sevgiler

      Sil
  2. hepsi çok yaratıcı olmuş, aklıma yazdım bunları. ben de çiçek çok seviyorum ama ev güneş görmeyince olmuyor. güle güle kullanın, ellerinize saağlık.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle kaktüsler çok yakışmış, yakmaya devam:) Kara sevda dediğiniz çiçeğin çok benzerini ben antalyadan getirdim ve hem annem hem de ben diktik. Çok arsız ve çabuk büyüyen bir çiçek, Bazı yaprakların uçları denizkızının kuyruğu şeklini alıyor ve içinde minik pembe çiçekler açıyor. Yaprakların bir tarafı yeşil, bir tarafı mor. Sizinkini görünce acaba benim çiçek de mi kara sevda dedim ama emin olamadım. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Serap td ,sevgili Bahar066 yorumlarınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum.Çiçeğin gerçek adını bilmiyorum, halk arasında söylenen ismi bu .Aynen sizin tarif ettiğiniz gibi yeşil, mor ve arsız :)

      Sil
  4. Hepsi harika gözüküyor Serpil Hanım.Bu çaydanlık olayını ben de düşünmüştüm.Bozulan bir çaydanlığım var.Boyayıp peçetelemeyi düşünüyorum.http://feyzanincicileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyayıp üzerin dekopaj yapılan bir tane görmüştüm. Gerçekten de o da çok güzel di.Yaparsanız görmek isterim.

      Sil
  5. Hepsi birbirinden renkli cıvıl cıvıl olmuşlar ... Güzel günlerde kullanın inşallah. sevgiler
    http://neslihanmetin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Teşekkürler Neslihan Hanım.Sevgiler

      Sil
  6. Çok güzeller.Seneye Yakacağın çaydanlığa talibim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gördüğün 2011 di. 2012 bir kenarda bekliyor değerlendirilmek üzere.Vereyim istersen Mehtap cım

      Sil
  7. gerçekten çok güzel bakmışsınız, yararlı olacağını düşündüğüm bi makale var isterseniz göz atın :)

    http://www.ciceksepeti.com/cicek-bakimi.asp

    YanıtlaSil
  8. oh mis gibi görüntüler. Ellerinize sağlık. Saksıya dadanan fare:))) süper süper:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. :)) çok şeker değil mi:))

    YanıtlaSil